Beneficiile oferite de mierea de Manuka pentru sanatate si frumusete sunt recunoscute de secole, de cand a fost folosita de comunitatea maoriana din Noua Zeelanda, datorita incredibilelor proprietati anti-bacteriene si vindecatoare (poate fi folosita chiar ca remediu pentru febra fanului).
Ce este mierea de Manuka?
Produsa in Noua Zeelanda de albine care polenizeaza arbustul Manuka, mierea de Manuka este considerata pe scara larga unul dintre cele interesante si plin de beneficii tipuri de miere din lume. Exista multe beneficii detinute de mierea de Manuka care variaza de la vindecarea durerilor in gat si a bolilor digestive pana la vindecarea infectiilor si a gingivitei.
Exista rezultate dovedite care arata ca da, chiar daca nu este vorba despre o miere cruda – un tip asociat de obicei beneficiilor pentru sanatate – mierea de Manuka functioneaza perfect in organism.
Dupa cum ati ghicit, este un produs de specialitate si pentru a vedea si simti cu adevarat beneficiile mierii de Manuka aveti nevoie de produse de cea mai buna calitate.
Deci, inainte de a face cumparaturi, asigurati-va ca veti obtine cel mai bun produs. Mierea corespunzatoare de Manuka provine din Noua Zeelanda si va avea un rating UMF de peste 10 sau mai mult pe eticheta. Este posibil ca imitatiile mai ieftine sa fie mai putin eficiente. Pentru mai multe informatii recomandam articolul Pareri despre mierea de Manuka – pro si contra.
Numarul UMF se refera la nivelul proprietatii anti-bacteriene din miere in momentul in care a fost ambalata. Mierea de Manuka cu un UMF mai mic de 10 are un nivel scazut de activitate si poate sa nu fie eficienta pentru unele afectiuni medicale. Potenta ideala este considerata in general intre UMF 10 si 18. Unii oameni au raportat sensibilitatea la mierea de Maunka peste UMF 20 din cauza puterii sale.
Expertii spun ca pentru a beneficia de proprietatile mierii de Manuka, ar trebui sa luati o doza de aproximativ 1-2 linguri pe zi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este, in mod evident, sa o luati cruda. Cu toate acestea, poate fi inclusa si in micul dejun dejun, intinsa pe o felie de paine integrala sau paine prajita, adaugandu-o in iaurt sau intr-un desert.
Rolul cicatrizant al mierii de Manuka
Proprietatile de vindecare ale mierii de Manuka o fac un super aliment. Are proprietati anti-virale, anti-microbiene si anti-bacteriene si poate fi utilizata pentru a stimula sistemul imunitar pentru a ajuta la combaterea bolilor si la imbunatatirea conditiilor pielii. De asemenea, calmeaza durerea in gat si poate fi folosita extern pe taieturi, rani si ulceratii pentru a ajuta procesul de vindecare.
Cum se foloseste mierea de Manuka pentru tratarea unei dureri in gat
Mierea de Manuka este perfecta pentru a trata si a scurta lungimea si severitatea unei dureri in gat, spun specialistii. Combate bacteriile si virusurile, stimuland sistemul imunitar. Este linistitoare si o lingura poate fi luata cu apa calda si suc de lamaie sau doar cu apa calda. Evitati fierberea apei.
Mierea de Manuka imbunatateste digestia
Beneficiile pentru miere de Manuka includ imbunatatirea sanatatii intestinului si eliminarea balonarii. Poate ajuta la reducerea inflamatiei din tulburarile digestive, ameliorarea disconfortului abdominal si balonare.
Contine un pre-biotic natural, care este important pentru sustinerea bacteriilor bune ale intestinului si, prin urmare, poate ajuta sistemul digestiv sa se reechilibreze in mod natural.