Din ce in ce mai multe persoane aleg sa isi incinereze decedatii intr-un crematoriu Cluj-Napoca, asa ca in urmatoarele randuri vom discuta despre acest lucru, si vom afla cum se pregateste corpul pentru incinerare.
Pregatirea corpului
Inainte ca o persoana decedata sa fie incinerata, un director funerar trebuie mai intai sa obtina autorizatia de a incinera decedatul de la cei mai apropiati membri ai familiei care au supravietuit. Aceasta este de obicei sub forma unui document furnizat de casa funerara si semnat de familie.
In continuare, directorul funerar trebuie sa inlature orice obiecte care nu doresc sa fie incinerate impreuna cu corpul, cum ar fi bijuteriile. Daca defunctul avea un stimulator cardiac sau alt tip de dispozitiv medical, acesta va trebui sa fie eliminat pentru a preveni aparitia unei explozii in timpul procesului de incinerare.
Nu este necesara imbalsamarea unui corp inainte de incinerare decat daca familia doreste sa aiba o viziune publica asupra corpului in timpul unui serviciu de pomenire.
Corpul este apoi plasat intr-un sicriu de incinerare, de obicei din lemn sau, mai des, un recipient de incinerare care este in esenta o cutie de carton mare, cu un fund de placaj pentru robustete. Aceste tipuri de recipiente vor arde destul de bine in timpul ciclului de incinerare.
Directorul funerar sau operatorul crematoriu va plasa o eticheta de identificare in recipientul de incineratie impreuna cu corpul pentru a identifica corect ramasitele incinerate pentru a returnate de catre casa funerara. Acesta este un pas foarte important deoarece asigura familia ca nu va primi ramasitele altei persoane incinerate.
Crematia
Containerul de incineratie / sicriul care contine corpul este apoi plasat in camera de incineratie de la capat. Camera de incinerare, denumita uneori retort, este captusita cu caramizi rezistente la foc pe pereti si pe tavan. Podeaua este realizata dintr-un material special de zidarie, formulat special pentru a rezista temperaturilor extrem de ridicate.
Odata ce corpul este inauntru, usa camerei, care are o grosime de aproximativ jumatate de picior, este inchisa fie manual, fie in unele cazuri folosind un comutator, deoarece multe dintre modelele mai noi au usi automate.
Operatorul de la crematoriu porneste apoi masina, care in mod normal trece printr-un ciclu de incalzire inainte de inceperea arderii principale. Dupa ce masina este incalzita, arzatorul principal declanseaza inceperea procesului de incinerare a corpului.
Temperaturile din interiorul camerei ating adesea intervalul de 1800 ° F – 2000 ° F. Arzatoarele din interiorul unui cremator sunt alimentate fie de gaze naturale, fie de propan.
In general, dureaza aproximativ intre 1 si 2 ore pentru ca un corp sa fie complet redus doar la fragmentele osoase prin incinerare. Unele cuptoare de incinerare, mai ales cele vechi, pot necesita mai mult timp.
Prelucrarea cenusii
Dupa terminarea intregului proces de incinerare, este necesara o perioada de racire de 30 minute pana la o ora inainte ca fragmentele osoase sa poata fi manipulate pentru o prelucrare ulterioara.
Cand ajunge in final, ramasitele incinerate sau fragmentele osoase sunt indepartate din camera de incineratie si asezate pe o zona de lucru a mesei. Aici operatorul de crematoriu elimina toate resturile de metal, cum ar fi suruburile, cuiele, bolturile chirurgicale sau membrele / articulatiile de titan cu un magnet si de mana.
Restul fragmentelor osoase sunt apoi plasate intr-un procesor special care consta intr-un container cilindric cu lame motorizate la partea inferioara a unitatii. Acest procesor pulverizeaza fragmentele osoase intr-o pulbere fina numita cremains sau mai frecvent denumita cenusa.
Cenusa este apoi plasata intr-o punga de plastic intr-un recipient temporar de incinerare sau intr-o urna, cu conditia ca una din ele sa fie amenajata la crematoriu. Cenusa este apoi returnata familiei.