Societatea a evoluat atat de mult insa unele lucruri nu se schimba. Mereu de la simplu la complex, detinem un intreg arsenal de obiecte si ustensile in jurul nostru, fara de care nu am putea supravietui, insa unora nici macar nu le cunoastem istoria sau aparitia exacta.
Una dintre cele mai ciudate inventii din istoria omenirii a fost costumul de baie din lemn.
Datorita faptului ca lemnul este un material plutitor acesta usura salvarea oamenilor de la inec. Nu se cunoaste cine a inventat acest costum si in prezent nu mai are nicio utilitate.
In 1936 s-au inventat Ochelarii Hamblin, care spre ciudatenia look-ului, au fost conceputi pentru a facilita cititul in pat.
Fiecare cuvant de pe pagina este focalizat si proiectat in ochii celui care citeste.
Lipiciul a fost inventat initial in vremea romanilor insa nu se stie inca cu adevarat cine este inventatorul si in ce context.
Peter Cooper a patentat un adeziv din peste, dar inventatorul sau inventatorii lipiciului de forma actuala au ramas anonimi.
Plastilina a fost inventata sau mai bine zis descoperita intamplator ca si material pentru curatarea tapetului. Ulterior a fost imbunatatita si colorata in diverse culori si a devenit o jucarie placuta pentru cei mici.
Fermoarul a fost utilizat la inceput doar pentru incaltaminte si pentru pungile de tututn. Dupa un timp a devenit o modalitate de incheiere si pentru haine, devenind astfel un accesoriu util imbracamintei.
Inventatorul deschizatorului rotativ de conserve a murit inainte de a-i fi recunoscuta si brevetata inventia, insa a facut diferenta fata de ce exista pana atunci si care se preta mai mult la o forma de cutit decat la un deschizator circular.
Walter Hunt, nume necunoscut pentru aproape toata lumea, a adus lumii niste inventii cu totul si cu totul incredibile. Lucruri marunte la prima vedere dar care si-au gasit utilitatea si unele dintre ele sunt inca de nelipsit din casele oamenilor. Astfel, el a inventat celebrul ac de siguranta, un obiect banal de care nici nu ne-am pus vreodata intrebarea cum a luat nastere.
Aparatul pentru ascutit cutite, sau claxonul de tramvai precum si masina de maturat, sunt tot inventii ale lui , insa nu s-a bucurat pe timul vietii de de nicio recunoastere, desi acestea au devenit obiecte indispensabile in viata de zi cu zi.
Ustensile precum unghiere sau foarfeci sunt la fel obiecte indispensabile, insa nu se cunoaste inventatorul lor.
O forma primitiva de unghiera dateaza din secolul al VIII-lea i.Hr. si consta intr-un aparat de taiat cu maner de os. Foarfeca a aparut pentru prima data in Egipt in jurul anului 1500 i.Hr si se prezenta sub forma a doua bucati de bronz unite printr-o bucla ca punct de sprijin.
Post-it-urile au fost inventate in 1974 de Art Fry si au avut initial intrebuintarea de semn de carte.
Plasturii au fost inventati in 1921 si initial au fost o improvizatie facuta de un angajat al firmei Johnson&Johnson a carui sotie se taia mereu la degete in timp ce gatea.
Discul frisbee a fost o inventie a lui Walter Morrison in 1937, care in timp ce se juca cu prietena lui aruncand capacul rotund al unei cutii de popcorn, a gasit o metoda interesanta de joaca si relaxare.
Elasticele pentru borcane, de nelipsit din bucataria noastra au fost inventate de Stephen Peryy in anul 1845, create o data cu descoperirea cauciucului vulcanizat. De atunci au devenit indispensabile vietii.
Paiele pentru baut sunt o inventie a anului 1888, facuta de Marvin Stone. Datorita acestei inventii, care initial era o hartie infasurata in jurul unui tub, putem acum savura orice bautura mai usor!
In 1912 se inventa punga pentru cumparaturi, datorita faptului ca s-a observat cum oamenii cumparau doar atat cat puteau duce in mana.
Pixul a aparut pentru prima data in anul 1166 intr -un desen care reprezenta niste armeni copisti care lucrau cu pixuri.
In 1913 cineva realiza inox-ul, absolut intamplator dorind de fapt sa creasca calitatea otelului.
Artificiile au fost inventate intamplator odata cu descoperierea prafului de pusca si printre primii utilizatori au fost chinezii.
Cauciucul pentru masina, a fost initial fabricat din arborele de cauciuc, insa nu era deloc rezist si devenea lipicios sau ingheta, la schimbari mari de temperatura. Un angajat Goodyear a scapat din greseala sulfura si putina pulbere de cauciuc pe o plita si rezultatul a fost uimitor dupa ardere: un material rezistent si potrivit pentru ceea ce avem azi pe masini.
Interesant si uimitor in acelasi timp!