Probabil ca nu toti avem website-uri cu zeci sau sute de mii de vizitatori, care au deja link-uri bine implementate si o autoritate de invidiat. Cele mai bune strategii Seo, numai pe http://smartseopack.com.
Daca detii un site comun si vrei sa cresti in Google, ai nevoie de implementarea unei strategii de link-uri. Inainte de a construi link-urile insa, trebuie sa faci urmatorii pasi:
1. Executa un audit general al site-ului.
Daca website-ul tau a cazut in trecut (din punct de vedere seo), verifica daca ai anumite penalizari cu ajutorul Webmaster Tools de la Google si cu Analytics-ul. Unele penalitati sunt mai greu de recuperat sau reparat decat altele.
Nu iti sugeram sa petreci prea mult timp incercand sa recuperezi un website penalizat foarte mult (sau chiar banat). Cel mai bine in acest caz, ar fi sa construiesti un site nou, de la 0. Intre timp, poti incerca sa mai “repari” la vechiul site, daca da semne de revenire, il poti pastra si pe acesta.
2. Fa un research al cuvintelor cheie, pentru website-ul tau.
Incepe intotdeauna printr-o verificare a cuvintelor cheie, deoarece cam asta este partea cea mai importanta, in seo-ul unui site.
3. Imbunatateste optimizarea On-Site.
Daca poti obtine rang pe mai multe cuvinte cheie si poti evita penalizarile de supra-optimizare, inerente in majoritatea cazurilor, ar fi excelent. Poti ajunge la aceasta performanta folosind cat mai multe sinonime pentru acele cuvinte cheie. Poti de asemenea sa re-optimizezi pagini sau bloguri mai vechi, pentru a obtine valoarea maxima din punct de vedere seo si pe aceste pagini.
Incearca sa eviti pe cat posibil, ce 2 greseli majore, care iti pot ucide site-ul:
1. Ratia anchor-text:
Cea mai mare problema pe care o putem observa la cat mai multe site-uri, este supra-optimizarea de tip anchor-text, folosita tot mai mult de ce care nu sunt la curent cu ultimele update-uri ale algoritmilor Google. Ce inseamna acest lucru?
Inseamna ca se foloseste prea mult anchor text si mai ales acolo unde nu trebuie folosit. Trebuie sa obtii cat mai multe link-uri naturale si sa le folosesti pe acelea carora li se potriveste un anumit anchor. Google nu va penaliza niciodata o asemenea strategie, adica un portofoliu cat mai divers.
2. Nu renunta prea repede.
O alta greseala comuna, pe care o fac tot mai multi administratori/proprietari de site-uri, este ca renunta prea repede.
Rezultatele in seo nu apar imediat si nu o vor face nici de acum incolo. Chiar daca strategia ta seo este una foarte eficienta, rezultatele vor putea fi observate in cateva luni, nu in cateva zile, asa cum multi s-ar astepta.
Asta se intampla din cauza faptului ca algoritmii Google au nevoie de timp pentru a-ti verifica site-ul si pentru a-l indexa. In general, dupa 2 sau 3 saptamani de la anumite modificari, vei putea observa cateva rezultate, mai mult sau mai putin importante, dar in general rezultatele majore vor putea fi observate abia dupa cateva luni, cand site-ul a fost verificat si indexat complet de catre algoritmii Google.
Construieste-ti tot timpul link-uri diverse si de calitate, rezultatele nu vor intarzia sa apara.