Tot mai des omul modern se intoarce spre lumea traditionala si leacurile sale, pe scurt la orice. Metodele moderne de tratare a diverselor afectiuni, desi de multe ori eficiente, au multiple efecte adverse si ajung sa ne faca mai mult rau decat bine.
Necesitatea existentei site-urilor cu o varietate complexa de leacuri si tratamente bazate pe plante,pe natural, a dus la nasterea ,poate celui mai bun site de acest tip. Doar natural vine cu o serie de articole pentru o gama larga de afectiuni ce pot fi tratate cu produse naturale.
Una dintre plantele folosite de sute de ani pentru beneficiile sale pentru sanatate este ghimbirul.
Aceasta este o planta originara din Asia, cu tulpina neramificata ce poate ajunge pana la un metru inaltime.
Radacinile sale sunt noduroase, au culoarea albicioasa si o textura fibroasa. Datorita gustului sau, aromat si iute, ghimbirul este considerat o mirodenie.
Numeroasele beneficii oferite de ghimbir se datoreaza combinatiei fericite de substante active din compozitia sa: vitamine (C, E, B6), minerale (calciu, fier, magneziu, seliniu, sodiu), carbohidrati si fibre.
Totodata, uleiurile de ghimbir au efecte analgezice, sedative si antitermice.
Valoarea calorica a plantei este redusa (20kcal/100 g), fiind sarac in carbohidrati digerabili si nu contine grasimi.
Ghimbirului consumat proaspat este benefic in cazul artritei reumatoide.
Terapia cu ghimbir s-a dovedit eficienta in timpul calatoriilor deoarece estompeaza simptomele de greata pe care le au unele persoane care se deplaseaza cu masina.
In astfel de situatii, se recomanda consumul unei feliute de ghimbir proaspat, care se mesteca foarte bine, precum o bomboana, apoi se inghite.
Numeroasele studii au condus la concluzii similare: in combaterea raului de masina sau a raului de vapor, ghimbirul este mai eficient decat clasicele medicamente recomandate pentru stari de greata, de voma si de migrene.
Pentru a combate artrita, ghimbirul se poate folosi atat intern cat si extern.
Ghimbirul se poate gasi si consuma si sub forma de capsule sau tablete. Puteti chiar sa mestecati o bucatica de radacina proaspata, insa este cam amar si iute.
Extern se poate aplica sub forma de cataplasme. Pentru a face acasa o cataplasma aveti nevoie de pulbere de ghimbir (uscata) care se amesteca cu apa calduta pentru a obtine o pasta. Folositi o lingura de lemn la amestecare si preparati amestecul intr-un castron, bol de sticla.
Adaugati o jumatate de cana de apa foarte fierbinte pentru a incalzi pasta.
Introduceti o fasie textila (lana sau bumbac) in castron si aplicati cataplasma direct pe locul dureros, inflamat.
Ghimbirul este un aliat puternic contra durerilor de cap si a migrenelor.
Ghimbirul este foarte benefic si sub forma de ulei, astfel:
– un bun analgezic, antalgic (actioneaza ca un calmant al durerilor)
– antispastic, atispasmodic (utilizat in tratamentul sau combaterea spasmelor; spasmul este o contractie brusca si involuntara a unui muschi – ca de ex. carceii)
– antiemetic (administrat pentru a preveni greata sau varsaturile).
– tonic sexual, stimulent
– sudorific
– aromaterapie pentru persoanele afectate de guturai, letargie, greturi, raceala, gripa, depresii (sentimentul de singuratate si pierderea libidoului) adaugat in vaporizatoare si candele.
– tonic general