Smartphone-urile de la iPhone sunt dispozitive foarte fine si extrem de vulnerabile in cazul unor socuri foarte puternice. Oricat de atenti suntem, cateodata scapam din mana telefoanele si inevitabil acestea pot suferi extrem de mult de pe urma socului.
De cele mai multe ori se intampla ca o cazatura a iPhone-ului pe o suprafata solida sa se poata lasa cu display iPhone spart, inclusiv cu carcasa crapata. Exista pe piata numeroase service-uri care repara iPhone-uri crapate sau chiar sparte si inlocuiesc ecranele la preturi destul de mici, insa inainte de a va indrepta spre primul service ieftin pentru astfel de situatii, trebuie sa va interesati ceva mai mult asupra situatiei telefonului dumneavoastra.
In primul rand, trebuie sa verificati daca telefonul este in garantie. Sansele ca iPhone-ul sa fie in continuare in garantie sunt foarte mari deoarece majoritatea smartphone-urilor de la iPhone au o garantie de 2,3 ani. Garantiile se extind de regula si la multi dintre vanzatorii de iPhone, asa ca merita sa va uitati pe certificatul de garantie.
Din pacate cei mai multi vanzatori nu considera ca ar trebui reparat un ecran crapat, asadar nu va asteptati sa fie inlocuite display-ul sau carcasa gratuit. Daca de exemplu la un service care se ocupa de astfel de situatii, de cele mai multe ori acestea nu sunt practic autorizate de catre Apple. Odata ce telefonul a fost desfacut de angajatii unui service neautorizat se pierde automat garantia.
De aceea este obligatoriu sa reparati telefonul direct la o reprezentanta Apple sau sa il trimiteti spre magazinul de unde l-ati achizitionat, pentru a nu pierde grantia. Intr-adevar reparatiile la service-urile autorizate costa mai mult decat la la un service neautorizat Apple dar in acest caz nu veti pierde grantia.
In al doilea rand, trebuie sa verificati daca aveti asigurare pentru iPhone. Toti marii operatori din Romania cum sunt Orange sau Vodafone, au o optiune de asigurare pentru iPhone, aceasta incluzand pe langa pe langa furtul acestuia si asigurarea in caz de soc mecanic.
Daca aveti iPhone-ul pe abonament sau dupa caz direct la operatorul de telefonie mobila, verificati daca aveti asigurare pentru telefon. Va recomand ca de fiecare data cand cumparati un telefon scump direct de la un operator de telefonie mobila sa intrebati pentru siguranta dvs. si a buzunarului dvs. de posibilitatea de a avea asigurare in caz de deteriorare sau furt al iPhone-ului.
In al treilea rand, verificati daca telefonul nu mai este in garantie. Daca acesta este deja foarte vechi si este in afara garantiei, puteti linsistit sa mergeti la un service ieftin pentru a-l repara avand un cost mult mai mic al reparatiei. Cautati in acest caz un service care sa va asigure garantie inclusiv la reparatie, pentru a putea sa va protejati in viitor.
Pe langa reparatia iPhone-ului la un service vechi, puteti incerca schimbarea unui telefon printr-un upgrade, daca aveti abonament. Va trebui sa va interesati daca operatorul dvs. are o oferta de buy-back si mai mult daca puteti primi un discount pentru a achizitiona un iPhone nou.