Carnea de pui este o sursa de proteine slabe si ofera organismului tau coenzima Q10. De asemenea, este destul de dietetic si usor de preparat. Afla de ce ar trebui sa mananci mai des piept de pui, in diferite retete pregatite de tine sau comandate de la Food Evolution, asa cum sunt snitelele de pui sau pui Shanghai, impreuna cu diferite garnituri de legume sau orez.
Carnea de pasare este o sursa de o valoare nutritiva foarte buna pentru cei care se antreneaza intr-o sala de sport. In special, puiul cu orez este cea mai populara masa, inclusiv intr-o dieta pentru masa musculara. Dar chiar si cel mai bine condimentat si delicios preparat va deveni plictisitor pur si simplu pe termen lung si nu va avea un gust bun.
Pieptul de pui in dieta
Indiferent daca comanzi sau pregatesti tu preparate , mesele tale ar trebui sa fie gustoase si sanatoase. Pieptul de pui este un produs atat de versatil incat, in functie de forma de preparare si cantitatea consumata, va fi o masa ideala pentru fiecare sportiv.
Dupa cum poti vedea, este o sursa excelenta de proteine. Dar merita sa mananci pui? Este mai bine sa eviti aceasta carne in dieta ta? Afla cateva fapte si mituri despre carnea de pasare.
Fapte
- Carnea alba este mai sanatoasa decat cea rosie. Este mult mai putin calorica si contine mai multi acizi grasi nesaturati, care sunt benefici pentru sanatate si protejeaza organismul impotriva modificarilor aterosclerotice.
- Puii de crescatorie libera sunt mai sanatosi decat puii crescuti in masa. Ei constituie doar un procent mic din productia generala de pui in tara, dar datorita tendintei pentru un stil de viata sanatos, pot fi gasiti in magazine tot mai des. Puii de ferma, spre deosebire de puii industriali, sunt hraniti numai cu furaje vegetale, continand porumb, grau, faina de floarea-soarelui, soia nemodificata genetic, vitamine si minerale. Puiul de ferma nu este tinut inchis, are capacitatea de a iesi afara, vede lumina soarelui si este incurajat sa se miste. Drept urmare, carnea are un gust si o structura diferita de cea a puiului industrial, contine mai putine grasimi si are o piele mai subtire.
- Carnea de pui este buna pentru cei slabi si bolnavi – deoarece este usor de digerat, contine putine grasimi si multe proteine, este folosita in dietele usoare. Iar supa de pui este indicata in lupta impotriva racelii si gripei.
Mituri
Carnea de pui este incarcata cu antibiotice si hormoni. In ciuda faptului ca este interzisa utilizarea de antibiotice si hormoni in cresterea pasarilor, merita sa cumperi carne cu certificate. Poti fi apoi sigur ca acestia provin dintr-o sursa certificata care a avut grija atat de calitatea carnii, cat si de conditiile adecvate de depozitare si transport.
Fiecare pui are acelasi gust. Exista multi factori care influenteaza gustul carnii. Metoda de hranire, starea de sanatate, durata reproducerii. Carnea puiului de ferma va avea un gust mai delicat, mai putin grasa si cu siguranta mai sanatoasa.
Puii sunt hraniti cu furaje modificate genetic. Cu siguranta nu cei de la ferma – in acest caz, standardele si compozitia furajelor sunt strict definite si respectate cu strictete.