Se spune ca drumul drept e cel mai scurt. Aceasta daca privim drumurile ca figuri geometrice perfecte, in care putem trasa linii drepte de la un oras la altul. In cazul hartilor reale insa, vedem ca drumurile sunt line de curbe si de ocolisuri, iar in unele cazuri chiar de obstacole. Rin urmare, daca stai sa socotesti doar dupa distanta aproximativa in kilometri, s-ar putea ca drumul tau pana la destinatie sa fie mai lung ca si timp parcurs, decat unul cu ceva mai multi kilometri.
In sprijinul tau poate veni oricand un sistem de navigatie auto, care odata instalat pe masina, te poate scoate din mai multe incurcaturi decat ai fi crezut. Compact, fara butoane care sa iti distraga atentia de la volan, acesta iti poate oferi atat indicatiile necesare pentru drum, cat si aplicatii dedicate divertismentului, fara a mai fi nevoie sa stai conectat in permanenta la un telefon sau pe calculator.
Harti actualizate in permanenta
Unul dintre principalele avantaje pe care un sistem de navigatie auto ti-l confera este dat de simplitatea acestuia. Odata ce ai procedat la achizitia unui astfel de dispozitiv, grijile tale in ceea ce priveste orientarea atunci cand pleci in vacanta sau intr-o deplasare vor disparea. Harti actualizate in permanenta, pe care vei putea afla cel mai scurt drum pana la destinatie, vor fi la degetul tau mic, accesibile direct din consola instalata in bord.
Cum spuneam insa si la inceputul acestor randuri, drumul cel mai scurt pe harta s-ar putea sa nu fie si cel mai economic pentru tine. Un ambuteiaj cauzat de un accident pe sosea sau o coloana de autocamioane pe un drum cu o banda pe sens s-ar putea sa iti dea peste cap programul zilnic si calatoria. Din acest motiv, sistemele de navigatie moderne sunt updatate in permanenta cu blocajele intervenite in calcul si cu indicarea rutelor ocolitoare, pentru ca tu sa stai cat mai putin in trafic.
De asemenea, majoritatea aplicatiilor pentru navigatii android auto din zilele noastre sunt astfel concepute incat sa iti arate atat drumul cel mai scurt, cat si timpul in care acesta poate fi parcurs. Iar in cazul in care apar evenimente neprevazute, de genul obstacolelor in trafic, acestea sunt actualizate in permanenta, astfel incat sa iti stabilesti singur rutele ocolitoare cele mai avantajoase.
Divertisment direct in bordul masinii
Dincolo de instrumentele de orientare, un sistem de navigatie auto poate fi folosit si pe post de consola multimedia. Dotate cu procesoare si memorie RAM asemenea oricarui telefon sau tableta, sistemele de navigatie auto iti permit acum sa asculti muzica ori sa vezi videoclipuri direct din bordul masinii, fara a mai fi nevoie sa tii conectat telefonul sau laptopul.
Instalarea simpla si fara modificari in ceea ce priveste bordul sau partea electrica fac din sistemul de navigatie auto un partener de nadejde atunci cand pleci la drum lung. Iar daca vrei sa rulezi muzica de pe YouTube, spre exemplu, ai acum ocazia sa faci acest lucru fara a-ti face griji in ce priveste traficul internet sau bateria telefonului.