Un medic pediatru este cel care determina starea de dezvoltare fizica si neuro-psihica a copilului si totodata, pediatrul determina si starea lui de maturitate. De asemenea, medicul pediatru este cel care divizeaza copiii la grupele de sanatate, tot medicul pediatru face recomandari cu privire la educatie si alaptare, si tot el este cel care se ocupa cu prevenirea bolilor cronice la copii.
Medicul pediatru este important sa aiba cunostinte despre simptomele clinice ale bolilor copiilor, despe cauzele aparitiei si dezvoltarea bolii organelor si bolii infectioase. Un medic pediatru trebuie de-asemenea sa cunoasca metodele moderne de tratament, dar si elementele de baza ale farmacoterapie in copilarie, etc.
Ce face medicul pediatru?
Printre altele, un medic pediatru bun, care lucreaza intr-o clinica pediatrie Mures, trebuie sa se mai ocupe si de urmatoarele aspecte:
Cum lucreaza pediatru?
La consultare, medicul pediatru colecteaza anamneza (aduica primeste cat mai multe informatii in ceea ce priveste boala copilului, studiaza de-asemenea plangerile de sanatate, si studiaza cu o foarte mare atentie istoricul sau medical), iar mai apoi efectueaza o examinare. Dupa consultarea initiala medicul pediatru indica indreptari pentru urmatoarele analize (de exemplu, analize de urina, sau analize de sange, de la caz la caz).
In functie de rezultatele examinarii, medicul pediatru va prescrie tratamentul sau in cazul in care este necesar, atunvi va indreapta pacientul spre un medic care are o alta specializare (de exemplu: copiii care au probleme cu vederea vor fi indreptati spre un cabinet de oftalmologie, in timp ce copiii care au diferite boli de inima vor fi indreptati spre un medic cardiolog). Din fericire, in cadrul CaritSanMed Mures lucreaza medici specializati in toate ramurile medicinei, asa ca micutii bolnavi pot ajunge rapid de la un specialist la altul, si vor fi mereu pe maini bune.
Ce trateaza pediatru?
In primul rand, medicul pediatru trebuie sa stabileasca diagnosticul exact si sa efectueze tratamentul necesar bolilor infectioase cu care se confrunta cei mici, iar aici putem sa amintim: gripa, infectii respiratorii acute, dizenterie, tuse convulsiva, rujeola, rubeola, scarlatina, varicela, oreion.
Cei mici se pot confrunta si cu intoxicatii alimentare, si altele, asa ca medicul pediatru trebuie sa stabileasca rapid un tratament. In plus, este necesar ca un medic pediatru sa depisteze daca este cazul boli ale inimii si vaselor de sange, boli ale sistemului respirator, ficatului si rinichilor, tulburari ale tractului gastrointestinal, sistemului nervos, tulburari metabolice, leziuni infectioase. Daca pediatrul descopera aceste probleme, atunci mai mult ca sigur indreapta pacientul spre un medic specialist.