Ce este un bullet Journal si la ce ajuta?

Ce este un bullet Journal si la ce ajuta?

0 Shares
0
0
0

Ce este un bullet journal? De ce sa il luam? Si cum? Un ghid esential pentru o modalitate eficienta, flexibila si creativa de organizare a zilelor tale viitoare .

Bullet journal: ati auzit vreodata de el? Incepeti sa puneti deoparte agendele, aplicatiile, post-it-urile, listele si foile de fluturasi: suntem pe cale sa va explicam un mod eficient, flexibil si creativ de a va organiza zilele viitoare. Da, pentru ca, spre deosebire de atatea mijloace – pe hartie sau virtuale – de a va tine evidenta angajamentelor, jurnalul bullet journal evita tabelele si cadrele rigide, promitand in schimb libertate si imaginatie.  Vezi detalii pe Bullet journal in Romania.

Ce este un bullet journal?

O agenda, un jurnal personal, o lista de lucruri de facut: bullet journal este toate acestea si multe altele. Aceasta metoda, inventata de Ryder Carroll, va permite sa planificati viitorul, sa organizati prezentul si sa tineti evidenta trecutului. Pe scurt, daca sunteti in cautarea unei modalitati de a ramane pe drumul cel bun si de a va trai viata de zi cu zi cu mai multa precizie si liniste sufleteasca, acest sistem ar putea fi pentru voi.

La prima vedere, pare a fi un simplu caiet cu pagini punctate, dar daca aveti de gand sa va incercati aceasta practica, puteti folosi ca alternativa un caiet cu pagini complet goale. Nu exista un bullet journal oficial, dar exista unele caracteristici care pot fi utile. Veti iubi jurnalul bullet daca…

  • Sunteti oameni care trebuie sa tineti totul sub control in permanenta;
  • Sunteti oameni care vor sa se organizeze, dar nu au reusit niciodata sa o faca;
  • Sunteti oameni creativi, carora le place sa dea frau liber imaginatiei;
  • Ai o pasiune pentru papetarie: culori, markere, creioane, stilouri, marcatoare, brichete, radiere, pixuri…
  • Va place sa va creati spatii de reflectie care sa fie numai ale dumneavoastra;
  • Va place hartia si va simtiti putin coplesit de aplicatiile de planificare;
  • Faceti o lista pentru fiecare ocazie (ca aceasta);
  • Niciuna dintre optiunile anterioare, dar sunteti curios si doriti pur si simplu sa incercati.

Indicele

Incepem de aici. Deschideti primele cateva pagini goale ale caietului si scrieti „Cuprins” la inceputul fiecareia (pentru a fi siguri, va recomandam sa lasati trei sau patru pagini goale).

Aici veti marca toate sectiunile, subiectele si numerele de pagina corespunzatoare, la fel ca intr-un cuprins traditional. Evident, agenda va fi practic goala la inceput, asa ca tineti cont de faptul ca cuprinsul este o parte care, ca orice altceva din agenda, va trebui sa fie alcatuita si actualizata din cand in cand.

Jurnal viitor

Treceti la paginile urmatoare si intitulati-le „Future Log” (practic un calendar pe termen lung). Acesta va fi spatiul dedicat macroangajamentelor anului (impartit pe luni), in care puteti nota zile de nastere, calatorii, date importante, aniversari sau chiar obiective de atins. Din nou, nu este nevoie sa o completati imediat; pur si simplu o veti configura si o veti completa mai tarziu.

Jurnal lunar

Haideti sa intram in detalii. In sectiunea „Jurnal lunar” (de fapt, un calendar obisnuit) veti nota toate zilele lunii. Langa fiecare dintre ele, veti adauga prima litera a zilei din saptamana careia ii corespunde.

.

0 Shares
You May Also Like