Cat de utile sunt probioticele?

Cat de utile sunt probioticele?

0 Shares
0
0
0

Probioticele pot ajuta la mentinerea echilibrului natural in intestinul nostru. Exista trilioane de bacterii care traiesc in interiorul intestinului nostru care pot juca o serie de roluri diferite in modul in care functioneaza corpul nostru. Mentinerea echilibrului natural al acestor bacterii in forma buna este importanta pentru a ne mentine sanatosi.

Ce altereaza bacteriile din intestinul nostru?

De-a lungul vietii, echilibrul bacteriilor din intestinul nostru se poate schimba. Daca ne-am simtit rau, am luat antibiotice sau avem o afectiune gastrointestinala, cum ar fi sindromul de colon iritabil (IBS), acest echilibru poate fi eliminat.

Cum ajuta probioticele?

Probioticele, cum ar fi cel mai bun probiotic bun pentru adulti si copii 2020 de pe megaspore.ro, sunt formate din bacterii bune sau prietenoase sau microorganisme vii, care pot ajuta la mentinerea intestinului sanatos si la mentinerea echilibrului bacteriilor bune din organism.

Aceste bacterii populeaza intestinul si actioneaza impiedicand bacteriile daunatoare sa se aseze in intestin si sa creeze probleme. Concurand cu bacteriile daunatoare, probioticele pot ajuta la mentinerea intestinului sanatos.

Beneficiile probioticelor includ stimularea sistemului digestiv, reducerea stresului si anxietatii, reducerea balonarii si sprijinirea recuperarii dupa antibiotice, printre altele.

De ce sunt considerate bune probioticele pentru tine?

Probioticele nu sunt considerate numai bune pentru sanatatea intestinelor, ci sunt vazute ca avand efecte pozitive si in alte domenii ale sanatatii noastre. Suplimentele alimentare nu trebuie utilizate ca substitut pentru o dieta variata.

Sindromul colonului iritabil

Cercetatorii au descoperit ca o perturbare a echilibrului de bacterii din intestin poate fi legata de SII. Luarea probioticelor poate ajuta la usurarea unora dintre simptomele IBS, restabilind o parte din echilibrul bacteriilor din intestin.

Antibiotice

Cand avem o infectie bacteriana, un medic poate prescrie antibiotice care vor ajuta la combaterea infectiei. In acest proces, aceste antibiotice pot modifica bacteriile din intestinul nostru si chiar pot provoca diaree. Luand probiotice dupa un tratament de antibiotice poate ajuta la refacerea lucrurilor la echilibrul lor natural.

Sanatate digestiva

Cercetarile efectuate in Noua Zeelanda au constatat ca sportivii care au luat probiotice au prezentat cu 40% mai putine raceli si infectii gastrointestinale decat cei care luau un placebo. Acest lucru sugereaza ca administrarea de probiotice poate ajuta la imbunatatirea sanatatii digestive prin reducerea frecventei infectiilor atunci cand se iau suplimente probiotice zilnice.

Bunastarea mentala

Cercetarile recente au descoperit ca exista o legatura intre sanatatea intestinala si bunastarea noastra mentala. Cercetatorii au descoperit ca o schimbare a echilibrului de bacterii din intestin poate declansa anxietate si stres. Luand probiotice, stresul si anxietatea pot fi reduse prin echilibrarea bacteriilor din intestinul nostru.

Exista efecte secundare?

In mod normal, in cazul in care aveti o stare de sanatate buna, nu trebuie sa apara efecte secundare in urma administrarii unui probiotic bun pentru adulti si copii 2020. Daca aveti sistemul imunitar slabit, va puteti confrunta cu probleme precum balonarea de exemplu.

Daca luati medicamente sau suferiti de vreo boala, cel mai indicat ar fi sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe sa luati probiotice, in ciuda faptului ca acestea nu vor agrava boala, dar este mai bine sa va informati inainte.

0 Shares
You May Also Like