Aplicarea uleiurilor esențiale în aromoterapie
Uleiurile esențiale au o gamă largă de aplicații în aromoterapie. Iată câteva dintre cele mai populare metode de aplicații oferite de aromoterapia modernă și recomandate de aromaterapeutul Diana Gubas.
Uleiurile esențiale au o gamă largă de aplicații în aromoterapie. Iată câteva dintre cele mai populare metode de aplicații oferite de aromoterapia modernă și recomandate de aromaterapeutul Diana Gubas.
Masaje – Combinația de masaj și uleiurile esențiale face ca aromoterapia să fie extrem de eficientă și utilă. Ingredientele uleiurilor esențiale asigură o penetrare rapidă prin piele în sistemul limfatic și în vasele de sânge, ceea ce are un efect pozitiv imens asupra fiecărei celule din corp. Pe lângă relaxarea corpului și a simțurilor, masajul cu aromoterapie are un efect de vindecare complex foarte bun asupra circulației sanguine, a sistemului respirator, muscular, imunitar, central și periferic, a ficatului, a intestinelor.
Masajul cu aromoterapie constă din multe tehnici care sunt aplicate individual nevoilor fiecărei persoane. Relaxarea profundă se simte de obicei la sfârșitul masajului. De asemenea, este posibil să ai o reacție ca rezultat al tratamentului cu aromoterapie din cauza eliberării de toxine din organism. Acest lucru nu ar trebui să te deranjeze, ci dimpotrivă, ar trebui să-l accepți ca pe ceva pozitiv și de dorit, deoarece arată că, corpul tău are o bună capacitate naturală de a se vindeca și că uleiurile esențiale chiar funcționează.
Băi – Băile cu aromoterapie sunt utilizate în principal pentru plăcere și relaxare, dar efectul lor de vindecare nu trebuie subestimat. Efectele benefice ale apei calde și proprietățile neprețuite de vindecare ale uleiurilor esențiale fac ca băile să fie foarte utile pentru întregul corp. Uleiurile esențiale sunt o modalitate ușoară și accesibilă de utilizare în baie. Această metodă este potrivită în special pentru stres, ameliorarea durerii, circulație deficitare, probleme ale pielii, rigiditate și umflături cauzate de artrită.
Inhalări – Inhalările cu uleiuri esențiale sunt foarte potrivite pentru răceli, au un efect benefic asupra mucoasei nazale, a sistemului respirator, a plămânilor. De asemenea, sunt folosite ca remediu pentru stres, insomnie, anxietate și depresie. Într-un castron cu apă fierbinte, dar nu clocotită, pune 2 până la 4 picături din uleiul esențial ales și se amestecă bine. Acoperă-ți capul cu un prosop și apleacă-te peste vas, inspiră cu ochii închiși timp de 5 până la 10 minute.
Spray – Pune 15-20 de picături de ulei esențial la 100 ml apă într-o sticlă cu pompă și pulverizează în cameră protejând ochii. Este potrivit pentru împrospătarea aerului din camere atunci când nu ai o lampă de aromă sau difuzor de aromă.
Lampă aromă – Se toarnă apă în lampa de aromă, se adaugă câteva picături de ulei esențial și se aprinde lumânarea. Numărul de picături de ulei esențial depinde de mărimea camerei – pentru zece metri pătrați se pun aproximativ 4 picături de ulei. Rezervorul de evaporare a apei nu trebuie să fie prea mic, deoarece există pericolul ca apa să se evapore prea repede și uleiul să înceapă să ardă. Nu lăsa lampa de aromă nesupravegheată, mai ales lângă copiii mici din cameră.
Difuzor de aromă – acesta este cel mai simplu mod de a aplica uleiuri esențiale în casă, mașină, birou, hotel, spa, sală de yoga, salon de masaj și multe altele. Difuzorul de aromă funcționează prin ultrasunete, transformând apa și uleiul esențial într-o ceață fină și rece.