3 sfaturi despre ce nu ar trebui să faci ca începător în zborul cu parapanta

0 Shares
0
0
0

Dacă eşti începător în ale parapantei, trebuie să știi că greșelile sunt un lucru obișnuit și au aproape întotdeauna o soluție. Cu toate acestea, chiar și greșelile mici pot fi periculoase în sporturile extreme, cum este parapanta. Există o mulțime de erori pe care le putem vedea zilnic la cei care tocmai s-au apucat de acest sport.

Aşadar, dacă ești un pilot începător, ai grijă la aceste trei sfaturi de parapantă despre ceea ce nu ar trebui să faci:

1. Nu învăța pe calea greșită

În zilele noastre, trăim într-o lume în care blogul unui amator sau un videoclip de pe YouTube este considerat mai util decât un profesor sau, în acest caz, un instructor de parapantă. Poți încerca să înveţi singur despre tehnicile de parapantă, dar într-un sport extrem ca acesta, este pur şi simplu un risc prea mare pe care nu este bine să ţi-l asumi.

Daca vrei neapărat să devii pilot, trebuie să cauţi un instructor de parapantă calificat care să îţi ofere pregătirea corespunzătoare. Trebuie să înveți din experiența altor piloți de parapantă, cu ani de experienţă şi care au pregătirea necesară pentru a-i învăţa şi pe alţii.

2. Nu-ţi supraestima abilitățile

Odată ce înțelegi elementele de bază ale zborului cu parapanta, este foarte uşor să devii prea încrezător. Emoția și adrenalina pot deveni oarecum copleșitoare, așa că probabil te vei simți tentat să încerci să faci niște acrobații sau să zbori pe vânt prea puternic. Nici măcar parapantorii experți și avansați nu sunt scutiți de acest tip de gândire, așa că nu uita de regulile de siguranță odată ce începi să avansezi în acest sport. Nu te pune în pericol în mod inutil, pentru că te poate costa viaţa.

Uită de excesul de mândrie. Depășirea treptată a fricii este necesară în orice sport extrem, dar dacă totuşi nu ești sigur de situație, nu este o ruşine să dai înapoi. Unii oameni se tem să aterizeze devreme sau să se lanseze în anumite condiții meteorologice, dar cu siguranță credem că cel mi important este să se simtă și să fie în siguranță.

3. Nu cheltui bani în exces cu echipamentul de parapantă

Echipamentul tău de parapantă este practic ceea ce te ține în viață, pe lângă cunoștințele tale. Acesta este motivul pentru care cei care practică acest sport au adeseori tendinţa de a se grăbi să facă achiziții scumpe, deoarece asociază cele mai scumpe echipamente de parapantă cu cea mai înaltă calitate şi siguranţă. Ai să fii surprins, dar trebuie să îţi spunem că aceasta este o eroare. Recomandarea noastră este să cauţi cât mai multe informaţii şi recenzii, să te sfătuieşti cu sportivi mai experimentaţi şi care au mai multe cunoştinţe în privinţa echipemantului, astfel încât să îţi achiziţionezi un echipament bun, care să te protejeze şi să te ajute în practicarea sportului, dar care să nu te ruineze inutil.

Fie că eşti pentru prima dată în căutarea unei aventuri în aer, fie că ai mai zburat şi vrei să mai experimentezi, intră pe activitatibrasov.ro, unde vei găsi oferte şi informaţii utile despre zborul cu parapanta în tandem de pe vârful Bunloc.

0 Shares
You May Also Like