Construirea unei piscine este un proces lung și costisitor, iar dacă nu iei deciziile potrivite, s-ar putea transforma într-un eșec total, afectând decorul curții din spate și având un impact negativ asupra valorii casei tale.
Există o mulțime de cercetări pe care trebuie să le faci înainte de a te apuca să construiești o piscină și o mulțime de decizii care trebuie luate.
Dacă mergi mai departe fără să te documentezi, ai putea ajunge să plătești în exces, să achiziționezi o piscină care necesită mai multă întreținere decât ai fi preferat sau poți angaja un contractor care să nu își facă treaba așa cum ai dori.
Documentarea este utilă deoarece te va ajuta să iei o decizie informată și corectă cu privire la tipul de piscină pe care îl achiziționezi și caracteristicile sale.
În final, tot acest timp investit în căutarea informațiilor necesare, îți va garanta că piscina aleasă arată cum îți doreai și îndeplinește toate cerințele pentru a fi potrivită pentru tine și familia ta.
În acest articol îți propun să descoperim trei lucruri de care să ții cont când alegi o piscină:
1.Ce tip de piscină dorești?
Când te-ai decis că îți dorești o piscină în spatele casei, una dintre primele decizii pe care va trebui să o iei este ce tip de piscină ai vrea.
La acest capitol ai de ales între piscine din beton, din fibră de sticlă sau din vinil.
Majoritatea experților recomandă să optezi pentru o piscină din fibră de sticlă sau, dacă îți dorești o formă mai deosebită atunci poți alege piscina din beton.
Avantajele piscinei din beton sunt în materie de personalizare. Fiind o construcție de la zero, îți permite să alegi orice formă, dimensiune și aspect îți dorești, în comparație cu piscinele din fibră de sticlă care sunt prefabricate și te obligă să îți alegi un model gata făcut. Pe de altă parte, fibra de sticlă necesită mult mai puțină întreținere de-a lungul timpului decât betonul.
Piscina din vinil are cel mai ieftin cost inițial, făcând-o ideală pentru cei care doresc o piscină, dar nu au mulți bani de cheltuit.
2.Prețul
Indiferent de proiectul pe care vrei să îl începi, costurile reprezintă un capitol vital pentru realizarea visului tău.
Cu toate acestea, mulți oameni fac greșeala de a cerceta doar un aspect al prețului.
Când vrei să construiești sau să îți cumperi o piscină, trebuie să iei în considerare atât prețul inițial de achiziție al piscinei, cât și costul de întreținere pe durata de viață a piscinei.
Costuri ascunse
În plus față de costul de instalare sau construire a piscinei și costul de întreținere a acesteia, există câteva costuri ascunse pentru o piscină pe care ar trebui să le cunoști. Printre acestea se numără costurile pentru:
- ziduri de susținere
- beton suplimentar
- transportul molozului și al pământului
- amenajarea teritoriului
- montarea echipamentelor electrice
- un gard în jurul piscinei.
Când primești oferte pentru construcția piscinei, întreabă dacă aceste articole sunt incluse în preț, deoarece dacă nu sunt, ele pot crește destul de mult valoarea inițială a bazinului.
3.Perioada de timp pentru construcție
Când vrei să construiești o piscină, este posibil să te intereseze și cât timp va dura până va fi totul gata.
Durata exactă necesară pentru instalarea unei piscine variază în funcție de mulți factori, inclusiv dimensiunea piscinei, numărul muncitorilor care lucrează și experiența lor, precum și factorul meteorologic.
Însă, indiferent de acești factori, o piscină din fibră de sticlă este cel mai rapid tip de piscină de instalat, urmează piscina din vinil, iar cea mai lungă perioadă pentru construcție este alocată piscinelor din beton.